De juiste maat voor een Ketting!

 

Om een beter beeld te krijgen van hoe een bepaalde lengte ketting valt kan het de moeite waard zijn om een touwtje ruim op lengte te knippen, de einden op de juiste afstand aan elkaar te knopen en het touwtje om te hangen. Of, nog beter: neem een bestaande ketting en verleng deze met een touwtje, of kort in met een veiligheidsspeld of paperclip.

Zo ziet u tot waar de ketting reikt. Houd u, ook bij deze wijze van meten, rekening met de diameter van de halfedelstenen van de te bestellen ketting. Heeft u het touwtje op de juiste lengte geknipt en geknoopt dan geeft deze (let wel) de kern van de te bestellen ketting weer.

Bestelt u bijvoorbeeld een ketting met halfedelstenen van 10 mm breed, moet u er rekening mee houden dat de te bestellen ketting, zowel aan de boven als aan de onderkant 5 mm korter zal zijn i.v.m met de diameter van de halfedelstenen. Bij de gemeten kern van de bestellen ketting moet u uiteraard rekening houden met de grote van de hangers of de verlengstukjes van de ketting (deze kunnen variëren tussen 5/10 cm) deze moet u bij de gemeten kern optellen.

De gemiddelde maat ketting van Mobebo-Beads voor heren ligt tussen de 60/70cm

 

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...